KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronnassa käytetään luonnonmukaisia öljyjä, jotka pehmentävät ihoa ja lihaksia hierotaan luonnon muokkaamilla, sileillä basalttikivillä.

Alkuperäiskansat ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan kuumia kiviä erilaisten vaivojen hoitamiseen. Kivet tulevat Perusta, Indonesiasta ja Argentiinasta.

Lämpimillä kivillä hoitaminen rentouttaa mieltä ja kehoa. Kuumakivihieronnalla on monta suotuisaa vaikutusta, kuten lihaskudoksen pehmeneminen, parantaa veren- ja lymfakiertoa, nestekierron vilkastuminen ja kuona-aineiden tehostunut poistuminen.

Lämpöhoito lievittää kipua, rentouttaa lihaksia ja lisää sidekudoksen elastisuutta sekä rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat. Lisäksi kivet hoitavat ja ravitsevat ihoa niiden mineraalipitoisuutensa ansiosta.

Jos hieronta ja saunassa käyminen sopii sinulle niin myös kuumakivihieronta yleensä sopii.

Kuumakivihieronta ei sovi seuraavissa tapauksissa:

-Olet raskaana
-Kärsit tunto puutoksista
-Sinulla on diabetes,
-pahoja sydänoireita,
-korkea verenpaine,
-Tuore kudosvamma / suonikohjuja,
-Pahanlaatuinen kasvain
-Olet kuumeessa
-Sinulla on ihottumaa

Jos sinulla on suonikohjuja tai hyvin ohut iho kannattaa välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista, jotta hän voi ottaa sen huomioon hoidon aikana.