Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sattuuko microblading?
Tämä on hyvin yksilöllistä, toisilla microblading sattuu ja toisilla tuntuu lähinnä raapimiselta iholla. Herkkäihoisella microblading saattaa tuntua enemmän. Toimenpiteen aikana käytetään pintapuudutetta, joka vähentää tunnetta kulmissa. Ensimmäiset karvat tehdään kuitenkin ilman puudutetta, jottei puudutteen aiheuttama rentoutuminen vaikuta symmetrisyyteen.

Kauanko lopputulos kestää?
Kulmien pysyvyyteen vaikuttavat monet tekijät. Pysyvyys on hyvin pitkälti ihosta kiinni. Rasvaisella iholla väri todennäköisesti pysyy vähemmän aikaa kuin normaalilla tai kuivalla iholla. Aikuisella ohuella iholla lopputulos pysyy yleensä kauemmin. Ihonhoitorutiineilla on myös merkitystä, ihon kuoriminen ja öljypohjaisten tuotteiden käyttäminen lyhentää pysyvyysaikaa. Jälkihoito on tärkeää, uusien kulmien kanssa ei kannata ottaa paljon aurinkoa. Joskus harvoin jonkun iho ei pidä pigmenttiä lainkaan.

Mitkä ovat esteitä microblading kulmien ottamiselle?
Esteitä ovat mm. Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 6 kuukautta), se että olet syöpähoidossa (lääkäriltä voi kysyä luvan milloin on mahdollista tulla), raskaus, HIV, verenohennuslääkkeet, diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), verenvuototauti,  puudutusaineallergia, muu tulehdus, ihottuma kulmien alueella ja keloiditaipumus,  Jos ihossasi on luomia kulmien alueella, ne täytyy kiertää. Niiden päälle ei voi pigmentoida.

Kärsivätkö omat kulmakarvat?
Microblading tehdään niin ihon pintaan, ettei se ole tekemisissä karvatupen kanssa. Karvoja ei myöskään katkeile toimenpiteen aikana.

Voiko microblading kulmat ottaa jos on raskaana tai imettää?
Raskaana oleville emme tee kulmia, imettäville voimme tehdä.

Saako kulmien päälle laittaa meikkiä?
Ensimmäisen viikon ajan kulmien otosta, ei kulmien päälle saa laittaa meikkiä. Tämän jälkeen kulmia saa ehostaa myös.

Mitä tulee välttää parantumisprosessin aikana?
– Vältä urheilua ja hikoilua
– Vältä meikkiä ja saippuaa, öljyjä, muita voiteita kuin kotihoitovoide
– Vältä saunaa, kylpemistä
– Vältä koskemista ja kastelua
– Älä revi tai raavi rupia äläkä hankaa niitä pyyhkeellä
– Älä kuori käsiteltyä aluetta